3.05.2017

Wege kanapki pełne witamin.

Witajcie. Dziś mam dla Was prosty przepis na kolorowe smakowite kanapki. Przypadkiem udało mi się wykreować dwa sympatyczne zestawy bazując jedynie na wegańskich produktach.



Składniki :
Bułka typu ciabatta
Hummus z suszonymi pomidorami ( cena ok 4,99 zł za słoiczek, tu Primavika)
Cebula,
Ogórek
Czerwona papryka słodka
Pieprz





Składniki :
Kajzerka (opiekana)
Tofu wędzone (ok 5zł za małe opakowanie, tu firmy Lunter)
Cebula
Ogórek
Sos pikantny Heinz Habanero
Pieprz
Sól


Próbowaliście już podobnych dań ? Co najbardziej smakuje Wam z półki "eko-wege"? 
Myślę, że powyższe kanapki przypadną do gustu nawet sceptycznie nastawionym do wegańskich produktów. Są bardzo intensywne w smaku, ciekawe w teksturze, sycące i lekkostrawne. Chociaż to były moje pierwsze produkty  typowo wegańskie na pewno nie będą ostatnimi. Bardzo smaczne!
Warto spróbować!

8 komentarzy:

  1. Hurrah! Finally I got a blog from where I
    be able to truly get valuable facts concerning my study and knowledge.

    OdpowiedzUsuń
  2. Marzą mi się takie kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie kolorowe kanapki. Bardzo podoba mi się ta opcja z sosem Heinz Habanero :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mnie na nie straszna chęć naszła :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak widać wege kanapki też mogą wyglądać fajnie i smakować tak jak normalne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, naprawdę brdzo pysznie i zachęcająco to wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Smakowicie wyglądają :-)
    Z "wege" rzeczy to chyba najlepszy jest hummus! <3 taki dobry, cytrynowy, z czarnuszką, maczasz w nim marchewkę i chrupiesz! Robię zazwyczaj sama, podobnie jak tahini :-)

    OdpowiedzUsuń

.