10.03.2014

Sernik z Mascarpone

Składniki:
800ml. mleka
cukier wanilinowy ( aromat )
0,5 szkl. mleka w proszku
200g sera mascarpone
łyżeczka cukru pudru
2 Fix do śmietany
2 galaretki cytrynowe
2 tabliczki czekolady
2 łyżki śmietany 18%
paczka krakersów






Przygotowanie:
Galaretki rozpuścić w 0,5szkl. wody. Pozostałe składniki (oprócz czekolady i śmietany) wymieszać mikserem lekko ubijając. Dodać chłodną, ewentualnie letnią galaretkę, cały czas ubijając. Na blachę o wymiarach 20x25 wykładamy krakersy i wylewamy połowę masy. Czynność powtarzamy, całość przykrywając krakersami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany i 2 łyżek wody.
Polewę wylewamy na ciacho i wkładamy niestety na noc do lodówki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

.