29.06.2013

Ptasie mleczko "śmietanowiec"


Składniki:
3 różne galaretki
duża śmietana 18%
szklanka mleka
2 łyżki cukru
aromat waniliowy
porcja żelatyny na 1litr płynu


Przygotowanie:
Najpierw przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniach. I czekamy aż stężeją. Do miski wlewamy śmietanę, mleko, cukier i aromat. Wszystko dokładnie ubijamy, tak by składniki się wymieszały. Do powstałej masy wlewamy żelatynę przygotowaną wg przepisu z opakowania, oraz pokrojone w kostkę galaretki. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam taki deserek - a jak ślicznie wygląda u Ciebie, z tymi zielonymi i niebieskimi galaretkami... Błękitna laguna :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

.