1 szklanka wody
125 g masła
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
W garnku zagotować wodę z masłem. Gdy masło się rozpuści wsypać mąkę, bez przerwy mieszając by masa nie przypaliła się. Ciasto jest gotowe gdy
odchodzi od ścianek garnka. Pozostawić do ostygnięcia.
Gdy Ciasto ostygnie dodać jajka i energicznie wymieszać ( ubić ) Ciasto wykładamy na blachę rękawem cukierniczym z gwiazdką na końcu. A jeśli nie mamy nic takiego, możemy użyć łyżki. Ciasto układamy w sporych odstępach bo będzie rosło.
Piec w temperaturze 200*C przez 15 - 30 minut.
Po upieczeniu wystudzić, przekroić .
Dodatki:
Co kto lubi:
-masa budyniowa ( jak do karpatki )
-bita śmietana ( Malinowa magia )
-albo można moczyć je w czekoladowym fondue
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
.