14.03.2014

Kokosanki


                                                      Klasyczne Kokosanki w nowej odsłonie
Składniki:
20 dag wiórków kokosowych
1/2 kostki masła
1 jajko
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
budyń waniliowy
otarta skórka z cytryny
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia















Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i skórkę z cytryny, wsypać przesianą mąkę i budyń z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać Wiórki kokosowe.
Za pomocą 2 łyżeczek kłaść niewielkie porcje ciasta na blachę. Ciastka nieznacznie rosną.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 15min.

1 komentarz:

  1. pyszne wyszły!
    ja użyłam budyniu toffi z początku się troszkę bałam ale potem efekt wyszedł fenomenalny!

    OdpowiedzUsuń

.